Foodservicebedrijven Colruyt smelten samen tot Solucious
Foto: BELGA

Solucious, zo heet het nieuwe zusterbedrijf van Colruyt Group. Het is de fusie van Collivery, dat sinds 1998 Colruytproducten bij klanten thuis bezorgde, en Foodinvest - in 2010 door Colruyt overgenomen - dat aan horeca, cateraars en grootkeukens leverde. Colruyt maakte de fusie vrijdagavond bekend op het event ‘Inspiration 2013’ in Groot-Bijgaarden.

Solucious wil ‘smakelijke oplossingen’ aanbieden aan horeca, sociale restauratie in overheidsinstellingen, collectieve keukens in scholen en zorginstellingen, personeelscafetaria’s van bedrijven die geen warme keuken hebben, kinderdagverblijven en particulieren.

Collivery en Foodinvest boekten vorig jaar een omzet van 624,5 miljoen euro (een stijging met 4,2 procent tegen het jaar voordien, goed voor 16 procent van Colruyt Group. Solucious telt 350 medewerkers en heeft een wagenpark van 95 voertuigen. Er zijn 2 verdeelcentra (in Lot en in Bornem) en 4 regionale hubs (in Gent, Antwerpen, Machelen en Gembloux).

‘Rendabelste marktspeler’

Volgens Dries Colpaert, directeur-generaal foodservice, wil Solucious het verschil maken door gebruiksgemak, betrouwbare levering, service dicht bij de klant en transparante prijzen. ‘Terwijl onze concurrenten vaak tarieven ‘à la tête du client’ hanteren, afficheren wij transparante prijzen’, zegt Colpaert. ‘En onze mensen die de producten bij de klanten afleveren, zijn ‘bezorgers’, niet ‘chauffeurs’. Ze gaan niet zomaar pakjes afgeven.’

‘We willen in de foodservice niet per se de grootste, maar wel de rendabelste marktspeler worden’, zegt Yves Van den Brande, Business Unit Manager van Solucious. Hij heeft een groeiprognose van 8 procent voor ogen.