Dit is de beste lasagne ter wereld
Foto: AllRecipes

Het recept voor de beste lasagne ter wereld is niet bedacht door een topkok, maar door een Amerikaanse papa die werkt als verkoper. Dat schrijft The Washington Post.

De 43-jarige John Chandler uit Georgia mag zich al meer dan tien jaar de bedenker noemen van het populairste gerecht op receptensite AllRecipes.com. Zijn creatie heet ‘de beste lasagne ter wereld’ en blijkbaar is deze de naam meer dan waard.

Chandler plaatste zijn recept in 2001 op de site. Sindsdien heeft hij al meer dan 10.400 (positieve) beoordelingen gekregen. De foto van het gerecht – waarvan je spontaan begint te watertanden – werd al 25.000 keer gepind op socialenetwerksite Pinterest. AllRecipes denkt dat het recept in de afgelopen vijf jaar al twaalf miljoen keer is bekeken.

De populaire lasagne bevat meer dan twintig ingrediënten, waaronder Italiaans gekruide worst, gemalen rundsvlees en ricottakaas en is klaar na 2,5 uur. De uitvinder heeft geen ambitie om zich te verdiepen in de kookkunst. ‘Ik ben opgegroeid met football en barbecue en heb geen behoefte om mee te doen aan kookprogramma’s. Ik voel me ook geen expert in de keuken, ik sta gewoon graag achter het fornuis’, zegt hij.

De keerzijde van zijn roem? Italiaanse koks vinden het recept niet perfect omdat de man geen bechamelsaus gebruikt. In plaats daarvan werkt hij met witte saus op basis van kaas, ei en peterselie.

Bekijk hier het recept en maak de lasagne zelf.