Bemelmans verliest slijtageslag in Davis Cup
Foto: Isosport
Ruben Bemelmans (ATP-155) heeft donderdag in de Antwerpse Lotto Arena de tweede wedstrijd in het Davis Cup-duel tussen België en Israël verloren van Amir Weintraub (ATP-184) in vijf sets (3-6, 6-2, 7-6 (7/2), 6-7 (4/7), 4-6). Na de slopende marathonmatch van 4 uur en 1 minuut komt Israël dus 1-1 langszij. Vrijdag wordt om 14u00 de enige dubbelpartij gespeeld, waarin Israël favoriet is.

Zo vlot het eerder op de dag voor Steve Darcis gelopen was tegen Dudi Sela (6-1, 6-2, 6-2), zoveel moeite kende Bemelmans met de relatief onbekende Amir Weintraub. In de eerste twee sets was de winnaar telkens snel duidelijk, met een keer 3-6 voor Weintraub en een keer 6-2 voor Bemelmans. Vanaf de derde waren de machtsverhoudingen in evenwicht. In de tiebreak die volgde kon Bemelmans wel het verschil maken (7/2). Set vier werd een kopie van set drie, maar deze keer trok Weintraub aan het langste eind in de tiebreak (4/7).

Bemelmans vloekte eens stevig, want beide spelers waren stilaan aan het eind van hun latijn. En dan moest set vijf nog beginnen. Daarin kregen we voor de derde keer een marathonscenario tot 4-4. Maar dan vond Weintraub het welletjes geweest. Hij brak naar 4-5 en mocht serveren voor de match. Bij 15-40 kreeg Israël twee matchballen. Daarvan was de tweede de goede.

Vrijdag staat België in het dubbelspel tegenover Jonathan Erlich en Andy Ram, twee gereputeerde dubbelspelers met een stevig palmares. Zondag zijn er nog twee enkelwedstrijden. De inzet is een plaats in de wereldgroep.