Tunesië toch naar WK-barrages, hapt Leekens toe?
Foto: Photo News

Wat aanvankelijk een sprookje leek voor Kaapverdië, is ondertussen uitgedraaid op een heuse nachtmerrie. Het Afrikaanse land stelde een niet-speelgerechtigde speler op tegen Tunesië waardoor het nu toch niet naar de Afrikaanse barrages mag voor het WK 2014 in Brazilië. Tunesië neemt die plaats in en dat opent perspectieven voor Georges Leekens.

FIFA bevestigde dat Fernando Varela niet speelgerechtigd was in de 3-0-zege van Kaapverdië tegen Tunesië op 7 september. Kaapverdië werd door die zege eindwinnaar in zijn poule, met één puntje voorsprong op Tunesië. Nu het die zege kwijtspeelt, mag niet Kaapverdië maar Tunesië toch naar de barrages. Varela was nog geschorst na zijn rode kaart in de kwalificatiematch tegen Equatoriaal Guinea in maart, waardoor hij vier speeldagen langs de kant had moeten blijven.

Tunesië komt nu samen met de negen andere Afrikaanse groepswinnaars in de pot voor de loting op 16 september. De vijf winnaars van de rechtstreekse duels (met heen- en terugmatch) mogen volgend jaar naar Brazilië. Ironisch genoeg is de Tunesiër Nabil Maâloul ondertussen al opgestapt als trainer van de Tunesische nationale ploeg. De 50-jarige trainer trok zijn conclusies na het verlies tegen Kaapverdië. Georges Leekens werd door tal van media geciteerd als mogelijke opvolger. De voormalige bondscoach van de Rode Duivels bevestigde dat Tunesië ‘één van de pistes’ was maar lek de boot af te houden. Nu de kans bestaat dat Tunesië toch nog naar het Wk mag, kan Leekens misschien toch van gedachten veranderen...