CD&V maakt op 12 november nieuwe voorzitter bekend
Foto: BELGA

Op dinsdag 12 november is de winnaar van de voorzittersverkiezingen bij CD&V bekend. Dat heeft het politiek bestuur van de Vlaamse christendemocraten beslist.

Zondag nog maakte huidig voorzitter Wouter Beke bekend dat hij zichzelf wil opvolgen aan het hoofd van de partij. Andere kandidaten hebben tot 1 oktober om 20.00 uur ‘s avonds de tijd om zich aan te dienen.

Beke werd in december 2010 met meer dan 98 procent van de stemmen verkozen tot CD&V-voorzitter. Zijn driejarige mandaat loopt dus eind dit jaar af. Vorig weekend maakte Beke duidelijk dat hij, ‘uit respect voor de leden’, het politiek bestuur van zijn partij zou voorstellen de voorzittersverkiezingen ook effectief de komende maanden te organiseren en ze niet over de ‘moeder aller verkiezingen’ van volgend jaar te tillen.

Midden oktober krijgen de leden een stembrief in de bus. Stemmen via de post kan tot 6 november. Wie online stemt, heeft vijf dagen langer de tijd. De uitslag wordt op dinsdag 12 november bekendgemaakt. Meteen kan de nieuwe voorzitter zijn opwachting maken op het Innesto-congres van de partij, dat plaatsvindt van vrijdag 15 tot zondag 17 november.