Sterke Darcis bezorgt België 1-0 voorsprong in Davis Cup
Foto: Isosport

Steve Darcis (ATP-165) heeft België een 1-0 voorsprong bezorgd in het Davis Cup-duel met Israël. Hij won na 1u51' met 6-1, 6-2 en 6-2 tegen Dudi Sela (ATP-85). België speelt thuis, in de Antwerpse Lotto Arena. Wie de ontmoeting wint, behoudt zijn plaats in de wereldgroep, de beste zestien tennislanden ter wereld.

De 29-jarige Luikenaar begon furieus en brak meteen tweemaal door de opslag van Sela. Na iets meer dan 40 minuten was de eerste set al voorbij: 6-1. Zelfde scenario in het begin van de tweede set en al snel stond er 6-2 op het bord. Darcis liet zich niet in slaap wiegen en bleef indrukwekkend tennis tonen, gekruid met een handvol aces. In de derde set kon Sela wel één keer breken tot 4-2 maar daar bleef het bij.

En nu is het aan Bemelmans

Momenteel neemt Ruben Bemelmans (ATP 155) het op tegen Amir Weintraub (ATP 184).

Vrijdag wordt vanaf 14u één dubbelpartij afgewerkt in de Lotto Arena. Steve Darcis en Olivier Rochus verdedigen samen de Belgische kleuren tegen Jonathan Erlich (dubbelranking 64) en Andy Ram (dubbelranking 122). Zaterdag is uit respect voor de Israëlische delegatie, die dan de Joodse feestdag Jom Kippoer viert, een rustdag. De laatste twee partijen worden zondag gespeeld. Ruben Bemelmans start de laatste dag om 13u tegen Dudi Sela. Steve Darcis speelt nadien tegen Amir Weintraub.