De werkloosheid in Griekenland blijft nog toenemen. In juni zat 27,9 procent van de beroepsbevolking zonder werk, tegen 27,6 procent de maand voordien. Dat meldde het nationale statistiekbureau Elstat donderdag. In juni vorig jaar lag de Griekse werkloosheidsgraad op 24,6 procent.

De werkloosheid in Griekenland stapelt record op record als gevolg van de diepe recessie waar het land al zes jaar in verkeert. De Griekse vakbonden stelden vorige week dat het herstel van de arbeidsmarkt zeker twintig jaar zal duren.

Voor jongeren, de grootste slachtoffers van de crisis, is de situatie wel wat verbeterd. Het aantal werklozen is er gedaald van 64,9 procent in mei tot 58,8 procent in juni. Heel wat jongeren zouden aan de slag zijn gegaan in de toeristische sector, waar door het hoogseizoen extra handen nodig zijn.

De krant Naftemporiki wist donderdag te melden dat de Griekse regering haar economische verwachtingen heeft verhoogd. Ook dat zou samenhangen met een herstel van het toerisme. Voor 2013 wordt nu volgens het dagblad uitgegaan van een krimp van 3,7 tot 3,8 procent, tegen een eerdere raming van 4,5 procent. Voor volgend jaar zou een groei van ongeveer 1 procent worden voorzien. Dat was eerder 0,6 procent. Naftemporiki noemde geen bronnen.