De industriële productie in de eurozone is in de maand juli met 1,5 procent gedaald tegenover juni. Dat heeft Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek, donderdag meegedeeld. In juni was de industriële productie nog met 0,6 procent gestegen op maandbasis.

Analisten hadden een kleinere daling verwacht. Op jaarbasis, dus in vergelijking met juli 2012, lag de industriële productie 2,1 procent lager. Hier hadden analisten ook een minieme krimp verwacht. In juni was er een daling met 0,4 procent op jaarbasis.

Donderdag bleek nog dat de Europese Centrale Bank (ECB) in recent gepubliceerde data een bevestiging ziet dat de economie van de eurozone langzaam uit het dal aan het kruipen is. Dat staat in het maandrapport voor september waarin de centrale bank haar beleid toelicht. De economie van de eurozone groeide in het tweede kwartaal met 0,3 procent ten opzichte van het eerste. Vertrouwensindicatoren tot en met augustus zijn bovendien opgekrabbeld van zeer lage niveaus, wat er volgens de ECB op duidt dat het gematigde economische herstel zal doorzetten.