Sportpaleis en Vorst Nationaal gaan samenwerken
Foto: Photo News

Het Antwerps Sportpaleis en Music Hall, de eigenaar van Vorst Nationaal, gaan samenwerken. Vanaf 1 oktober 2013 zal de Sportpaleis Groep de uitbating van de rocktempel op zich nemen. Music Hall blijft wel eigenaar van de zaal.

In een persbericht stellen beide partijen een bijzonder belangrijk strategisch samenwerkingsakkoord te hebben gesloten. ‘Deze samenwerking versterkt beide organisaties in hun corebusiness en laat hen toe om die verder en met nog meer succes te ontwikkelen. Met het Antwerps Sportpaleis, de Lotto Arena, de Ethias Arena en Vorst Nationaal is er voor elke artiest en voorstelling, zowel wat ligging als wat capaciteit betreft, een mooi en uniek aanbod,’ klinkt het.

Jan Van Esbroeck (Sportpaleis): ‘De geschiedenis van Vorst Nationaal dwingt respect af van de grootste wereldartiesten: het is veruit één van de gezelligste concertzalen in Europa. Ons hele team kijkt ernaar uit om samen met de medewerkers van Vorst Nationaal de (inter)nationale positie van Vorst zo mogelijk nog verder te versterken.”

Ook bij Music Hall reageert men tevreden. ‘We hebben 20 jaar gewerkt om Vorst Nationaal te krijgen waar het vandaag staat. Ik ben ervan overtuigd dat de Sportpaleis Groep de juiste partner is om de zaal de toekomst in te loodsen,’ aldus Geert Allaert.

Beide groepen onderhandelen ook over samenwerking tussen de verschillende theaterzalen die ze uitbaten. De Sportpaleis Groep opent binnenkort het vernieuwde Congrestheater in Hasselt, terwijl Music Hall theaters in Gent (Capitole) en Antwerpen (Stadsschouwburg) in zijn portefeuille heeft.