Douaniers Bierset sluiten zich aan bij acties
Foto: BELGA

De douaniers op Brussels Airport houden voor de tweede dag op rij stiptheidsacties. Dat zorgt bij momenten voor lange wachtrijen. De douaniers op de veel kleinere luchthaven in Bierset sluiten zich aan bij de actie.

De douaniers protesteren tegen het invoeren van een nieuw ploegensysteem. Vanaf volgend jaar zouden ze voor een vast forfaitair bedrag in een ploegensysteem werken.

Iedereen die aankomt moet even wachten. Volgens het Radio1-journaal staan er op sommige momenten wachtrijen van tot 50 meter lang, waardoor er tientallen minuten moet worden aangeschoven.

Ook op de goederenluchthaven Brucargo vinden er acties plaats. Brussels Airport schat dat daardoor tot 3.000 ton vracht per dag blijft staan. De economische schade daarvan kan oplopen tot 9 miljoen euro per dag.

Bierset

Aangestoken door hun collega’s in Zaventem zijn de douaniers van het vrachtverkeer op de luchthaven van Bierset woensdagnacht begonnen met stiptheidsacties. Ook hier klagen de douaniers over het nieuwe verloningssysteem, waardoor ze nu een forfaitair bedrag krijgen zonder premies zoals voorheen het geval was.