Honderden supporters dreigen match tegen Kroatië te missen
Foto: Photo News

De mogelijk beslissende kwalificatiematch van de Rode Duivels in Kroatië wordt er wellicht eentje met minder supporters dan verwacht. De Kroatische voetbalbond wil dat de match al om 18 uur gespeeld wordt, maar een van de Belgische supportersvliegtuigen landt te laat om dat te halen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Om meer Kroaten van buiten de hoofdstad Zagreb de kans te geven de wedstrijd mee te maken en na de wedstrijd toch nog thuis te geraken, besliste de Kroatische voetbalbond om het aanvangsuur van de wedstrijd tegen België te vervroegen naar 18 uur in plaats van 20.45 uur.

Maar dat is een serieuze streep door de rekening van een groep Belgische supporters die op 11 oktober naar Kroatië zouden afreizen. Ze hadden tickets geboekt voor een vlucht van Ryanair die om 13.40 uur opstijgt in Charleroi en om 15.30 uur aankomt in Rijeka, maar dat is te laat om op tijd in het stadion te geraken. Rijeka ligt 165 kilometer van Zagreb. Een te grote afstand om in zo een korte tijd te overbruggen.

Binnen de Belgische Voetbalbond heerst vooral wrevel over de nipte timing van de Duivelsupporters. Een vliegticket boeken met aankomst om 15.30 uur als het aanvangsuur van de wedstrijd nog niet bekend is, dat is met vuur spelen, vinden ze bij de Bond.

Het vroege aanvangsuur komt de Rode Duivels echter wel goed uit. Bondscoach Marc Wilmots is erg tevreden dat zijn ploeg daardoor nog dezelfde avond kan terugkeren naar België, om zich vanaf zaterdag grondig te kunnen voorbereiden op de laatste kwalificatiewedstrijd, drie dagen later tegen Wales.