Meer superrijken dan ooit, ook in ons land
Foto: Photo News

Terwijl de crisis hard toeslaat, is het aantal superrijken in België met meer dan acht procent toegenomen. 810 Belgen hebben nu al een vermogen van meer dan 30 miljoen dollar (22 miljoen euro), 60 meer dan vorig jaar. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De stijging is wereldwijd: nog nooit waren er zoveel superrijken in de wereld, blijkt uit het jaarlijkse rapport hierover van Wealth X en vermogensbankiers UBS. De grootste vooruitgang, maken net die werelddelen die het hardst onder de crisis leden: de Verenigde Staten en Europa. Dat Duitsland hier de grootste stijger is, zal niemand verbazen. Maar daarna volgt Griekenland, waar de beurskoersen op een jaar tijd met zo’n 35 procent gestegen zijn. Ook in de VS en Europa genieten de superrijken vooral van hogere koersen van hun aandelen. 58.065 zijn er in Europa, zo’n 4.500 meer dan een jaar eerder. Zij vormen net geen derde van de 199.2356 superrijken die de aardbol rijk is. Voor de komende jaren voorspelt UBS vooral in Azië een verdere groei: tegen 2032 moet het Europa ingehaald hebben.

Superrijk zijn is overigens nog steeds hoofdzakelijk een mannelijke aangelegenheid: amper 12 procent zijn vrouwen, zo blijkt. Een vijfde van hen is actief in de financiële wereld.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig