Dubbel culinair genieten in Brussel
Foto: Eat! Brussels

Foodies die nog geen plannen voor dit weekend hadden, kunnen wederom terecht in Brussel. Daar vindt in het Ter Kamerenbos de tweede editie plaats van het restaurantfestival Eat! Brussels, terwijl Brussels Expo opnieuw zijn deuren opent voor de Horeca Life beurs.

Het culinaire festival Eat! Brussels legt de nadruk op de verscheidenheid aan restaurants die Brussel te bieden heeft. Bij de talrijke kraampjes die worden uitgestald in het uitgestrekte Ter Kamerenbos kunt u proeven van heel wat lekkers, afkomstig van de vijf continenten.

Op het programma staan ruim 25 restaurants uit acht verschillende wereldregio’s. Restaurants en producten uit Europa, Afrika, Azië, het Oosten, Frankrijk en België gaan zo creatief mogelijk te werk om de bezoekers te verrassen. Een wandeling door het mooie Ter Kamerenbos lijkt zo op een kleine culinaire wereldreis.

‘De Ster van de Belgische keuken’

De Horeca Life beurs in Brussels Expo is dan weer specifiek gerecht op professionals die de recentste vernieuwingen en tendensen van de sector willen ontdekken. Daarnaast zijn er ook heel wat wedstrijden, workshops en degustaties.

Nieuw is de wedstrijd ‘De Ster van de Belgische keuken’, een initiatief van Pierre Wynants, Frank Fol en Christophe Hardiquest. ‘Voor de wedstrijd moet elke chef een gerecht presenteren dat verplicht geserveerd wordt met één of meer biersoorten, alsook een chocoladedessert’, legt die laatste uit. ‘We zijn erg enthousiast over deze wedstrijd omdat ze de gelegenheid biedt aan jonge talenten om zich aan de wereld te tonen.’

Daarnaast vindt ook traditiegetrouw de Belgische finale van de Bocuse d’Or plaats, die beslist welke chef ons land mag vertegenwoordigen op de Europese finale van de meest prestigieuze culinaire wedstrijd ter wereld, die plaatsvindt in mei 2014, in het Zweedse Stockholm.

‘Voor mij is het een niet te missen gebeurtenis, omdat er op zeer hoog niveau gekookt wordt in België. De Bocuse d’Or brengt eerst alle topchefs van Europa samen in Stockholm, waarna Lyon de beste chefs van de hele wereld ontvangt. Het is boeiend om al dat talent bij elkaar te zien’, legt juryvoorzitter Peter Goossens voorzitter van de jury uit.

Praktische info:

Eat! Brussels vindt plaats op vrijdag 13 september, van 17.00 tot 23.00 uur, op zaterdag 14 september van 11.00 tot 23.00 uur en op zondag 15 september van 11.00 tot 20.00 uur in het Ter Kamerenbos. De toegang is gratis, degustaties van de koks zijn te koop vanaf zes euro (via jetons). Meer info vindt u terug op www.eatbrussels.be

Horeca Life vindt plaats op zondag 15 september van 10.00 tot 18.00 uur, maandag 16 september van 10.00 tot 22.00 uur en dinsdag 17 september van 10.00 tot 18.00 uur in Brussels Expo - Paleis 4. Meer info vindt u terug op www.horecalife.be