Wat u misschien nog niet wist over Disneyland
Foto: Wikicommons

In Disney-pretparken ziet u vooral attracties, levensechte animatiefiguurtjes, souvenirshops en themarestaurants, maar er is veel meer wat de doorsnee bezoeker niet opmerkt. Nieuwswebsite Desert News zette de grootste geheimen van de parken op een rij.

1. In het park zijn er wel honderden Mickey Mouse-figuren te ontdekken. In de muren werden zelfs stenen zo geplaatst zodat ze op het bekende tekenfilmmuisje lijken.

2. Er wonen echte katten in de parken. De dieren verblijven overdag in een kattenverblijf, maar na sluitingstijd worden ze losgelaten om op muizen te jagen. Volwassen katten worden gecastreerd of gesteriliseerd maar als er toch kleintjes van komen, dan worden deze opgegeven voor adoptie.

3. Onder Disney World loopt een groot tunnelnetwerk. Zo kunnen medewerkers snel naar elke plek in het grote pretpark stappen of rijden.

4. Bij de piratenskeletten die u ziet in de ‘Pirates of the Caribbean’-attractie zijn er ook twee mannen aan het schaken. Maar volgens experts kan geen van beiden ooit winnen omdat de pionnen op heel slechte vakjes staan.

5. Verschillende bezoekers hebben al geprobeerd om asresten van een dierbare uit te strooien in een Disney-pretpark, maar dat is ten strengste verboden. Ook vriendelijke aanvragen voor het uitstrooien van as worden resoluut geweigerd.

6. Het kasteel van Assepoester in Disney World is speciaal ontworpen zodat het vanaf korte afstand toch heel ver lijkt te staan, waardoor het ook een pak groter oogt.

7. De Disney-prinsessen die u ziet rondlopen in het park en in de parades zijn bij voorkeur tussen de 1.49 en 1.57 meter groot en tussen de 18 en 23 jaar oud.

8. Om het park zo schoon mogelijk te houden, wordt er geen kauwgum verkocht.