Het kleurentrucje van Apple (en waarom de nieuwe iPhone in kleur zal zijn)
Zo zou de iPhone 5C er kúnnen uitzien, op basis van verschillende lekken. Foto: 9to5Mac

Steve Jobs was niet helemaal enthousiast toen hij in 1998 de iMac onthulde. Integendeel. ‘We hebben hem in de verkeerde kleur gemaakt’, klaagde de Apple-topman. Het zou het begin worden van een slim uitgekiende kleurenstrategie.

Niet heel lang na de initiële iMac was er niet enkel die ene blauwe variant, maar kwam Apple met een aantal andere fruitkleurtjes voor de computer die Apple opnieuw op de kaart zou zetten - de verkoop schoot meteen 24% de hoogte in.

Dat kleurentrucje heeft Apple de voorbije decennia wel vaker heeft toegepast, schrijft een journalist van Fast Company die de voorbije maanden gesprekken had met Apple-insiders en ex-werknemers.

iPod: terug naar wit en zilver

In 2001 plooide het technologiebedrijf uit Cupertino met de komst van de iPod terug op strak design in wit en zilver. Het is pas enkele jaren later dat de kleurrijke iPod mini van de band rolde. De iPod-lijn was goed voor 14% van de inkomsten bij Apple, door de kleurrijke iPod mini steeg dat cijfer snel naar 31%.

De originele iPhone uit 2007, en de daaropvolgende generaties, zijn opnieuw minimalistisch en kleurloos. Zwart. Wit. Zilver. Glas. Daar komt vermoedelijk opnieuw verandering in als Apple de ‘goedkopere’ iPhone 5C op de wereld zal loslaten - of dat is althans wat de geruchten doen uitschijnen. Die zou immers beschikbaar zijn in een waaier aan verschillende kleurtjes.

Intussen een voorspelbaar trucje, maar vermoedelijk zal het ook deze keer opnieuw een hit zijn. Of heeft Apple te lang gewacht om de kleurkaart voor de iPhone uit te spelen?

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig