De hoop op een diplomatieke oplossing voor Syrië en gunstige macro-economische cijfers over de Chinese economie hebben dinsdag ook de Europese beurzen doen opveren. De Brusselse aandelenmarkt vormde daarop geen uitzondering.

De Bel20-index steeg 1,38 procent tot 2.770,13 punten. Van de twintig aandelen in de elitekorf gingen er 18 hoger. Alleen Telenet stelde echt teleur.

De grootste winst was er voor Solvay. De chemiegroep werd 3 procent meer waard bij een slotkoers van 111,55 euro. Volgens de analisten van Credit Suisse heeft het aandeel binnen zijn sector bij een herneming van de economie het grootste opwaartse potentieel.

Ook GDF Suez en Bekaert presteerden sterk. De West-Vlaamse industriële onderneming voegde 2,42 procent toe aan haar koers om te eindigen op 29,36 euro. De Franse nutstitel mocht bij een slotkoers van 17,29 euro een bonus van 2,40 procent bijschrijven.

De Mechelse telecomonderneming Telenet ging al voor de derde opeenvolgende dag in het rood. Deze keer werd de koers 2,31 procent bijgeknipt om te eindigen op 35,76 euro.
 

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig