Vertonghen: 'Rode Duivels hebben enorme groeimarge'
Foto: Photo News
Jan Vertonghen was vrijdag voor het eerst aanvoerder van België tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Schotland (2-0 winst). Hoewel de kwalificatie nog niet volledig zeker is, kijkt de verdediger van Tottenham al uit naar het WK van 2014 in Brazilië.

Vertonghen liet aan Sporza weten trots te zijn op de aanvoerdersband, die hij mocht dragen bij afwezigheid van de geblesseerde Vincent Kompany en Thomas Vermaelen. 'Het was heel speciaal om mijn land te mogen aanvoeren. Echt een geweldige eer, waar ik van genoten heb. Ik geniet trouwens nog altijd na van onze overwinning en dat zal nog even duren.'

Op 11 oktober is Kroatië de eerstvolgende tegenstander. Vertonghen heeft er vertrouwen in. 'We hebben daar één punt nodig om naar het WK te gaan. Het is goed dat Kroatië volgende maand al komt, want we zitten in een goeie flow. Waar dit gaat eindigen? Hopelijk ergens op het WK. Ik voel dat België nog een ongelooflijke groeimarge heeft. We zitten met enkele zeer jonge spelers die zeker nog beter zullen worden. Als we nog een paar wedstrijden met dezelfde ploeg spelen, kunnen we grote stappen zetten', besluit Vertonghen.