Belgische prins trouwt in Canada met kleindochter zakenpartner Frère
Stockfoto Foto: *

In de Canadese grootstad Montréal is prins Hadrien de Croÿ-Roeulx (32), een telg van een oud adelijk geslacht uit ons land, zaterdag getrouwd met Jacqueline Ariadne-Desmarais (23). Zij is zowel de kleindochter van de Canadese oud-premier Jean Chrétien als van Paul Desmarais, een Canadese zakenman die banden heeft met de Belgische miljardair Albert Frère. Dat melden Canadese media.

De krant Le Journal De Montréal heeft het zelfs over de ‘trouw van het jaar’. De glitter en glamour waren alleszins niet bescheiden. Zo arriveerden Jacqueline Ariadne-Desmarais en Hadrien de Croÿ-Roeulx elk in een Rolls-Royce Phantom uit de jaren veertig aan de kathedraal Marie-Reine-du-Monde. Na afloop reden ze samen weg in een groene Porsche.

Voor het huwelijksfeestje achteraf hadden de families zowaar de helft van het eiland Sainte-Hélène in de stad afgehuurd. Onder de 750 gasten tekende ook de Franse ex-president Nicolas Sarkozy present, naast tal van prominente politici en zakenlui.

Prins Hadrien de Croÿ-Roeulx is een zakenbankier in Londen. Zijn kersverse echtgenote is dus de kleindochter van Paul Desmarais. Het Amerikaanse magazine Forbes schat zijn fortuin op 4,5 miljard dollar. Desmarais is als zakenpartner van Albert Frère geen onbekende in ons land. Zo is hij samen met Frère eigenaar van de Zwitserse holding Pargesa, die de helft van Frères holding GBL in handen heeft.