Fransman Maurin wint Rallye Mont Blanc
Foto: Photo News

De Fransman Julien Maurin heeft zaterdag in een Ford Fiesta WRC de rally van de Mont Blanc gewonnen. Dat is de zesde manche van het Franse rallykampioenschap. Pierre Roché (Mini WRC) en Eric Brunson (Subaru Impreza WRC) klommen mee op het eindpodium.

Maurin nam op de openingsdag de leiding van de rally die de rijders over enkele bekende cols zoals de Joux Plane en Côte d’Arbroz brengt. De kampioenschapsleider bouwde zijn voorsprong gestaag uit en toen Frans kampioen Jean-Marie Cuoq, zijn dichtste belager zowel in de rally als in het kampioenschap, in de slotfase wegviel met technische problemen, lag de weg op naar zijn derde winst van het seizoen open.

Maurin had finaal anderhalve minuut voorsprong op Brunson en bijna twee minuten op Roché. Uiteraard verstevigt Maurin zijn koppositie in het kampioenschap, en neemt hij een grote optie op de titel. Hij heeft al 50 punten voorsprong op Gilles Nantet (Porsche GT3).

De Belgen waren minder fortuinlijk. Pieter Vyncke, de corijder van Kevin Abbring, eindigde zesde in de Peugeot 208 Cup, en ziet Stéphan Lefebvre, die vierde eindigde in de cup, uitlopen in de merkencup. Cédric Cherain verloor op de openingsdag veel tijd en speelde geen rol van betekenis. Hij eindigde 81e in het algemene klassement en achtste in de Peugeot 208 Cup.