OVERZICHT. Wie gaat (samen met België) zo goed als zeker naar het WK?
Duitsland klopte dankzij Klose dichtste concurrent Oostenrijk Foto: EPA
Niet alleen de Rode Duivels zetten vrijdagavond een grote stap richting Brazilië. Een stand van zaken in de overige Groepen:

ZO GOED ALS ZEKER

Italië omzeilde in Groep B een belangrijke klip door Bulgarije te kloppen. De Azzuri hebben nu zeven punten voorsprong op de Bulgaren.

In Groep C aapte Duitsland, waar Klose het doelpuntenrecord van Gerd Muller evenaarde, de Italianen na door dichtste concurrent Oostenrijk te kloppen. Zij hebben wel 'slechts' vijf punten voorgift.

Het foutloze Nederland kon in Groep D een reuzenstap zetten richting WK. Oranje kwam echter niet verder dan 2-2 in Estland en verloor zo zijn eerste punten in deze campagne. Van Persie scoorde de 2-2 in de 94ste minuut. Geen nood echter, omdat Roemenië won van Hongarije tellen onze noorderburen nu nog altijd 7 punten voorsprong.

IN HET VOORDEEL

Het spectaculairste resultaat kwam uit Groep E, waar Zwitserland 4-4 gelijkspeelde tegen IJsland. Door dit gelijkspel nadert Noorwegen tot op vier punten en zijn de Zwitsers niet meer zegezeker.

Een hattrick van Ronaldo tegen Noord-Ierland (2-4) zorgde er dan weer voor dat Portugal met twee puntjes Rusland afhoudt in Groep F.

Frankrijk geraakte niet voorbij Georgië en zo kon Spanje in Groep I alweer twee puntjes verder uitlopen, waardoor het verschil tussen beide grootheden nu drie puntje bedraagt.

ONBESLIST

Slovakije lijkt uitgeteld maar nam in Groep G wel de rol van scherprechter op zich. Door met het kleinste verschil te gaan winnen in Bosnië-Herzegovina. Door dat verlies komt Griekenland op gelijke hoogte aan de leiding.

De beste zaak werd gedaan in Groep H door Engeland dat met 4-0 won van Moldavië terwijl Montenegro gelijkspeelde in Polen. Beide teams delen nu de leiding in hun groep.