Waarom je je partner beter niet op dieet zet
Foto: Shutterstock
Als iemand door zijn of haar geliefde aangemoedigd wordt om te diëten, dan is de kans groter dat ze ongezonde maatregelen nemen om gewicht te verliezen. Ze slaan sneller maaltijden over, proberen dieetpillen en krijgen vreetbuien. Dat bewijst een nieuwe studie die werd gepubliceerd in het ‘American Journal of Health Promotion’.

Onderzoekers hebben 1.294 volwassenen gevraagd of hun partner zelf een dieet volgde of hen aanmoedigde om af te vallen. Uit de resultaten blijkt dat zo’n 47 procent van de ondervraagden aangeeft dat de liefde van hun leven hen graag enkele kilo’s lichter zou zien. Maar de wens van hun partner had vaak negatieve gevolgen: ze probeerden op een ongezonde of extreme manier af te vallen of kregen net vreetbuien. Vooral vrouwen die door hun man op dieet worden gezet grijpen sneller naar pillen of slaan daarna maaltijden over.

Volgens Marla Eisenberg, professor aan de universiteit van Minnesota, kunnen mannen en vrouwen die hun partner iets te dik vinden het onderwerp wel aansnijden, maar dan moeten ze daarbij de nadruk leggen op de bezorgdheid om hun gezondheid en niet op hun uiterlijk.