Paul Put als bondscoach goed op weg naar WK
Foto: IMAGEGLOBE

Burkina Faso, onder leiding van de Belgische coach Paul Put, heeft zich zaterdag dankzij een 1-0-overwinning tegen Gabon geplaatst voor de laatste kwalificatiefase voor het WK 2014 in Brazilië.

Door de zege eindigen de jongens van Paul Put als eerste in groep E, met één puntje voorsprong op Congo. Ze stoten door naar de laatste play-offronde, waar tien ploegen het tegen mekaar opnemen. De vijf winnaars gaan naar Brazilië.

Op de voorbije Africa Cup of Nations leidde Put, voormalig trainer van SK Lierse en Excelsior Moeskroen, de Burkinezen nog naar een verrassende finaleplaats. In de finale moesten ze wel het onderspit delven tegen topland Nigeria, dat geleid wordt door Stephen Keshi (ex-Anderlecht, Lokeren en RWDM).

Behalve Burkina Faso zijn ook volgende landen zeker van de laatste play-off-ronde voor het WK in de Afrikaanse kwalificatiezone: Ethiopië, Ghana, Ivoorkust, Egypte, Algerije en Nigeria.

Tunesië speelt nog een allesbeslissend duel tegen de Kaapverdische Eilanden om de poulewinst in groep B van de tweede ronde. Ook Kameroen moet nog vol aan de bak tegen Libië (groep I), en Senegal moet nog de klus proberen klaren tegen Oeganda (groep J).