Het Egyptische leger heeft zijn offensief tegen militante islamisten in de Sinaï uitgebreid. Volgens veiligheidsbronnen namen talrijke soldaten en politieagenten zaterdag deel aan nieuwe acties op het schiereiland. De veiligheidsdiensten gebruikten gevechtshelikopters en pantservoertuigen tegen militieleden aan de grens met Israël.

Ooggetuigen zeggen dat Apache-helikopters doelwitten in de buurt van de stad Rafah onder vuur namen. Veiligheidsbronnen spreken van tien gedode en twintig gewonde islamisten.
Donderdag nog werd een aanslag gepleegd op minister van Binnenlandse Zaken Mohammed Ibrahim. Hij overleefde de aanslag, maar 73 politieagenten raakten gewond. De door de staat gecontroleerde krant Al-Ahram berichtte zaterdag dat de zelfmoordenaar deel uitmaakte van de milities in de Sinaï.

Het Egyptische leger moet afspraken maken met Israël over aanvallen in het grensgebied, omdat ze schendingen kunnen zijn van het vredesakkoord van Camp David. Sinds de val van president Hosni Moebarak in februari 2011 voeren jihadistische milities in het noorden van de woestijn hun activiteiten uit. Het gaat om aanslagen tegen de veiligheidsdiensten en tegen gasleidingen.