Geen Ludo Philippaerts in Landenprijs Calgary
Foto: BELGA

Dienstdoende chef d’équipe Simon Knops heeft Ludo Philippaerts niet weerhouden voor het team dat zaterdagavond vanaf 22 uur Belgische tijd aanzet in de Landenprijs van Spruce Meadows in het Canadese Calgary.

België werd uitgeloot om als eerste aan de meest prestigieuze Landenprijs van Noord- en Zuid-Amerika te beginnen. François Mathy Jr. is startruiter met de 10-jarige merrie Polinska des Isles. Daarna volgen Pieter Devos met de 11-jarige merrie Candy, Olivier Philippaerts met de 11-jarige hengst Cabrio vd Heffinck, en ten slotte broer Nicola Philippaerts met de 11-jarige merrie Vadetta vh Mettenhof.

Pieter Devos kwam eerder deze week in Calgary met Candy nog zwaar ten val tijdens een van de kwalificatieproeven, maar uiteindelijk bleken paard en ruiter voldoende fit om aan de Landenprijs deel te nemen.

Naast België gaan nog zeven landen van start in de Landenprijs: Canada, de Verenigde Staten, Zwitserland, Ierland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. Zes daarvan mogen nog een tweede ronde springen.