Bij een zwaar verkeersongeval in de Brusselse gemeente Anderlecht zijn vrijdagnacht twee personen zwaargewond geraakt. Het gaat om een meisje van 16 en een jongeman van 24 jaar. Die laatste zweeft tussen leven en dood, zo melden het Brusselse parket en de lokale politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) zaterdag.

Het ongeval gebeurde rond 1.30 uur in de Paapsemstraat in Anderlecht. Een vrachtwagen die een gebouw binnenreed, werd achteraan aangereden door een BMW-personenwagen. De bestuurder van die wagen, een twintiger, bleef ongedeerd, maar het 16-jarige meisje dat naast hem zat raakte zwaargewond. De passagier die op de achterbank zat, een 24-jarige jongeman, was er het ergst aan toe en werd in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar zou zijn toestand nog steeds levensbedreigend zijn.

Het Brusselse parket stelde een verkeersdeskundige aan om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Uit de eerste vaststellingen zou alvast blijken dat de BMW aan een te hoge snelheid reed.