Einde seizoen voor Simon Gerrans na breukje in heup
Foto: AFP

Het seizoen van Simon Gerrans zit erop. De Australische wielrenner van Orica-GreenEdge heeft tijdens de Vuelta immers een klein breukje in zijn heup opgelopen. Dat bracht een MRI-scan aan het licht.

Gerrans liep de breuk op bij een valpartij in de derde etappe van de Ronde van Spanje. Ondanks de pijn bleef hij toch doorrijden. Na de dertiende rit van vrijdag trok de Australiër toch naar het ziekenhuis en daar werd de breuk vastgesteld.

‘Punt achter 2013’

'Ik rijd al een tijdje met pijn rond, maar hoopte dat het niet te erg was. Ik wilde ook in de Vuelta blijven om mijn WK voor te bereiden', verklaarde Gerrans op de website van Orica-GreenEdge. 'Ik had de voorbije dagen al het gevoel dat er iets verkeerd was. Dit betekent uiteraard dat ik een kruis moet maken over de rest van mijn seizoen. Ik wou het seizoen echt afsluiten met enkele goede resultaten, maar er zit niets anders op dan een punt achter 2013 te zetten', verduidelijkte Gerrans.

De 33-jarige Gerrans was in de voorbije Tour de France nog goed voor ritwinst in de derde etappe op Corsica. Hij droeg ook twee dagen de gele leiderstrui. De snelle Australiër won dit jaar ook ritten in de Tour Down Under, de Ronde van Catalonië en de Ronde van het Baskenland.