Inbreker gesnapt in Buckingham Palace
Foto: AP

De Britse politie heeft in Buckingham Palace een inbreker bij de lurven gevat. De man was over een hek geklommen en kon zich vervolgens de toegang verschaffen tot het paleis. Dat vernam het Britse persagentschap Press Association zaterdag bij de politie. De inbraak dateert van maandag.

De inbreker werd betrapt in een gedeelte van het gebouw dat overdag geopend is voor het publiek. Op het tijdstip van de inbraak waren geen leden van de Britse koninklijke familie aanwezig in het Londense paleis. De man werd ingerekend voor huisvredebreuk, braak en opzettelijke vernieling.

Volgens de Britse omroep BBC werd voor het hek een tweede man opgepakt. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de inbraak. De twee mannen werden op borgtocht vrijgelaten.

Het is overigens niet de eerste keer dat er ingebroken wordt bij de Queen. De meest spraakmakende inbraak was er in 1982, toen een man, Michael Fagan, zelfs tot in de slaapkamer geraakte. De koningin werd wakker en ze had naar verluidt een gesprek van een half uur met de 30-jarige man, vooraleer hij werd opgepakt.

Buckingham Palace is de officiële residentie van het Britse staatshoofd in Londen. In het paleis zijn ook de diensten van de monarchie gevestigd.