Op 5 september stelde de Amerikaanse schoenenfabrikant Converse Inc. het resultaat van de samenwerking met couturehuis Maison Martin Margiela voor het eerst voor aan het grote publiek.

Samen met Converse brengt Maison Martin Margiela twee sneakers op de markt. Het modehuis nam zowel de 'Chuck Taylor All Star' als de 'Jack Purcell' sneakers onder handen.

Elk exemplaar werd beschilderd met de iconische witte verf van Margiela: niet alleen de stof, maar ook de veters en de zolen kregen een flinke laag. Het is de bedoeling dat de kleur van de stof onder de verf bij het dragen geleidelijk zichtbaar wordt.

De sneakerfabrikant is in elk geval enthousiast over de samenwerking: 'Het Maison was altijd al geobsedeerd door wit: het werd hier gebruikt als een laagje dat de schoenen incognito maakt. Het is een soort poëzie, door de tijd heen zal de schoen zichzelf blootgeven.'

De schoenen zijn vanaf 20 september wereldwijd beschikbaar in vier kleuren: geel, zwart, blauw en vintage geel. Binnenin werden ze afgewerkt met wit leer en de couturesneakers zullen zo'n 200 euro kosten.