De Rode Duivels spelen straks een WK-kwalificatiematch tegen Schotland, dus de meeste mannen zullen er (ook weer) vanavond niet volledig bij zijn met hun gedachten en geven het spelletjes voorrang op romantiek en seks. De Britse videoblogster Emily Hartridge werpt haar licht op dit fenomeen en bedacht tien mogelijke redenen waarom de sport voorrang krijgt.

1. In voetbal is het normaal dat men de stevigheid van de ballen controleert.

2. Als de voetbalmatch saai is, kan je gewoon iets anders doen. Een vrijpartij kan je niet zomaar stopzetten.

3. High fives zijn gepast als er iemand scoort. Als je een high five doet in bed is dat nogal vreemd, niet?

4. Klein of groot - in voetbal spelen afmetingen geen rol. Alles hangt af van wat je doet met je talent. Dat is niet altijd het geval in een relatie.

5. Je kan de vreemdste dingen roepen zonder te vrezen voor gechoqueerde buren.

6. Je kan eten en drinken tijdens het kijken. Even je maag vullen voor of tijdens het vrijen, is not done.

7. Voetbalfans kunnen een match opnemen en later kijken. Dat kan in principe ook met een vrijpartij, al vindt niet iedereen het leuk om pikante opnames te hebben van zichzelf.

8. Elk voetbalteam bestaat uit elf spelers en dus 22 spelers per match. Je hebt je favoriet er maar uit te kiezen. In het echte, relationele leven werkt dat niet op dezelfde manier.

9. Na een teleurstellend resultaat is het normaal dat de spelers zich excuseren. Helaas zegt een bedpartner zelden sorry tegen zijn vriendin als hij haar niet kan bekoren tussen de lakens.

10. Het is niet vreemd om van voetbal te genieten zonder meer, bij seks moet je zelf ook actief zijn.