Ook de zesde Duiveluitdaging werd een groot succes. Deze keer werden de supporters die naar Schotland trokken de voorbije dagen op tal van manieren aangemoedigd. Als tegenprestatie boden Rode Duivels hun diensten aan op een willekeurige locatie waar ze een affiche zagen.

Alles over de Rode Duivels op Sportwereld.be

 

Voor de zesde Duiveluitdaging riepen Daniel Van Buyten en Kevin De Bruyne, in naam van de Rode Duivels, iedereen op om te supporteren voor de supporters die naar Schotland gaan. 6800 Belgische fans reizen vandaag naar Glasgow voor de belangrijke match tegen Schotland, en ze gaan er meer dan ooit hun mannetje moeten staan tegen het Schotse supporterslegioen. Daarom daagden de Rode Duivels iedereen uit om de meereizende supporters aan te moedigen.

De respons was enorm. Honderden posters met de oproep “Fans in Scotland. Make us proud” werden via de fanpagina van de Rode Duivels gedownload en nog eens minstens 500.000 affiches werden via kranten verdeeld.

Over het ganse land werden aanmoedigingsacties opgezet; frietkramen, kindercrèches, scholen, ballonvaarders en schepencolleges vuurden de supporters aan. Maar ook veeboeren, laboranten, concertorganisatoren en bakkers hebben de boodschap “Fans in Scotland. Make us proud” op alle mogelijke manieren de wereld ingestuurd.

Om de supporters te bedanken trakteerden de Rode Duivels enkele supporters op een onverwacht bezoek. Eden Hazard en Nacer Chadli belden aan bij een gezin dat de poster aan het raam had hangen. Terwijl Romelu Lukaku en Simon Mignolet de fans in een supporterscafé gingen bedanken. Zo moesten Eden Hazard en Nacer Chadli boeken kaften. En het moet gezegd: dat ging de twee duidelijk minder goed af dan voetballen...

Simon Mignolet als tapper was dan weer wel een succes.