Kroatië en Servië hebben in de poule van de Belgen 1-1 gelijk gespeeld. Zo komt het WK voor de Belgen heel dichtbij. Na de winst in Schotland heeft België vijf punten meer dan Kroatië in poule A.

Servië was in eigen huis de eerste helft veel beter, maar kon niet scoren. Anderlecht-spits Aleksandar Mitrovic was er nog het dichtste bij toen hij na een corner op de paal trapte.

In de tweede helft viel Perisic in bij de Kroaten, en kwamen ze bij op voorsprong bij de eerste kans die ze in de wedstrijd kregen. Mandzukic (Bayern München) werkte een assist van Darijo Srna af.

Het was Anderlecht-spits Mitrovic die de Serviërs op gelijke hoogte kopte. Op een vrije trap torende hij boven iedereen uit, en kopte binnen. Zijn eerste doelpunt in een interland.

In het slot slikte eerst Nemanja Matic (Servië, 2x geel) en dan Josip Simunic (Kroatië, doorgebroken speler neergehaald) nog rood. Er werd niet meer gescoord, en zo eindigde de wedstrijd op een voor de Belgen zeer gunstig resultaat.

Op 11 oktober ontvangt Kroatië in het Maksimirstadion de Rode Duivels. Vier dagen later gaan ze op de laatste speeldag in de groep op bezoek in Schotland. België sluit de kwalificaties dan af met de thuiswedstrijd tegen Wales.

Doelpunten:

53’ Mario Mandžukic (0-1)

66’ Aleksandar Mitrovic (1-1)

Stand in groep A

Belgium 8  22
Croatia 8  17
Serbia 8   8
FYR Macedonia 7   7
Wales 7   6
Scotland 8   5