Clint.be verschijnt half september ook op papier

De website Clint.be gaat op dinsdag 17 september een eigen magazine uitbrengen. Dat heeft hoofdredacteur Jef De Busser vrijdag meegedeeld. Voorlopig gaat het om een eenmalige uitgave, maar het is niet uitgesloten dat er later nog een vervolg komt.

“Het magazine zal opgebouwd zijn uit hetzelfde DNA als de website”, zegt De Busser. “Het wordt een blad dat elke man zal willen lezen.” Hoeveel er voor “Clint Magazine” betaald zal moeten worden, is nog niet duidelijk. “Maar het wordt in elk geval erg goedkoop in vergelijking met de andere bladen”, aldus nog De Busser.

Voorlopig gaat het om een eenmalig initiatief, maar de hoofdredacteur sluit niet uit dat er later nog een vervolg komt. “Dit smaakt naar meer, maar veel zal afhangen van de manier waarop dit eerste magazine onthaald wordt. Voorlopig kan ik dus nog niet zeggen of dit project navolging krijgt.”

Het voornemen van Clint.be om een blad op de markt te brengen springt in elk geval in het oog, op een moment dat de verkoop van de tijdschriften een terugval kent in Vlaanderen. Bovendien beweegt de website daarmee in de tegenovergestelde richting van de media die wel al op papier verschijnen, maar al enige tijd op zoek zijn naar een verdienmodel voor hun onlineberichtgeving.

“Door de stap naar papier te zetten, zwemmen we inderdaad tegen de stroom in”, zegt De Busser. “Maar deze publicatie is zeker economisch verantwoord.”