Een man heeft afgelopen zondag in Tongeren geprobeerd om een zestienjarig meisje in zijn auto te sleuren. Het meisje kon zich losrukken en weglopen. Politie en gerecht zijn op zoek naar de man.

Het Tongerse parket heeft een opsporingsbericht verspreid met een robotfoto van de mogelijke verdachte, die in een oude grijze ingedeukte Opel reed.

De feiten gebeurden op 1 september rond 11.45 uur. Het meisje wandelde langs de Hoefnagelstraat naar de Luikersteenweg toen ze op de parking van de GB-supermarkt plots bij de rechterarm werd gegrepen. De dader, die aan het stuur zat van een oude Opel, probeerde het meisje in zijn wagen te trekken, maar het slachtoffer kon zich losrukken. De dader vluchtte daarop met hoge snelheid weg in de richting van het centrum.

De dader is een oudere, blanke man. Hij is dik en kalend. Ook heeft hij grijze haren, achteruit gekamd in een klein staartje. Hij droeg een kakikleurig t-shirt en een zwarte jeansbroek. De donkergrijze Opel, een oud Sedanmodel, was vuil en had deuken in beide portieren aan de linkerkant. Mensen die de man kennen of nuttige informatie hebben, worden verzocht de politie te contacteren via opsporingen@politie.be of via het nummer 0800-30.300.