De Verenigde Staten roepen niet-essentieel personeel van hun ambassade in de Libanese hoofdstad Beiroet terug. De ambassade heeft het vrijdag in een communiqué over “dreigementen tegen de zetels van Amerikaanse missies en tegen het personeel”.

Zoals bekend dreigt Washington met een militaire actie tegen het regime van de Syrische president Bashar al-Assad. Het regime in Damascus wordt er door de Amerikanen van beschuldigd chemische wapens te hebben ingezet tegen de Syrische burgerbevolking. Een mogelijke Amerikaanse interventie voedt de vrees voor gevolgen in de regio, met name in Libanon, waar strijders van de sjiitische Hezbollahbeweging actief zijn, een bondgenoot van het regime van Assad.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken raadde alle Amerikaanse burgers vrijdag ook aan om Libanon te vermijden en elke niet-essentiële reis naar Turkije uit te stellen. Libanon en Turkije zijn buurlanden van Syrië. Het State Department verwijst naar veiligheidsredenen en het risico op geweld.