Mediagroep Corelio verkoopt de Waalse krantengroep Les Éditions de L'Avenir aan kabelaar Tecteo. Met de overname zou een bedrag van zowat 26 miljoen euro gemoeid zijn.

De Waalse intercommunale Tecteo was al langer op zoek naar een participatie in de media. Lange tijd leek het bedrijf een belang te zullen nemen in IPM, de mediagroep rond La Libre Belgique en La Dernière Heure. Omdat dat dossier te lang bleef aanslepen, richtte Tecteo zijn vizier op de L’Avenir, dat met 9 edities in Wallonië een sterke regionale speler is. 

Volgens de deal met Corelio neemt Tecteo naast de krant  L’Avenir ook het huis-aan-huisblad Proximag en de digitale activiteiten van de groep over. Aan de top van die bedrijven verandert niets. Corelio blijft de kranten ook drukken. 

Volgens Corelio-ceo Luc Missorten heeft de deal niets te maken met de oprichting van Het Mediahuis, de fusiegroep van de Vlaamse kranten van Corelio en Concentra. Tecteo zou in de weken na de aankondiging wel geïnformeerd hebben naar  L’Avenir en kwam volgens Missorten met een interessant aanbod, ‘zowel financieel als menselijk’

Welk bedrag met de verkoop gemoeid is, wilde Missorten niet meedelen. 

De Raad voor Mededinging moet de verkoop nog goedkeuren. Dat kan snel gaan omdat Tecteo nog niet actief is in de mediasector. Eerder  raakte bekend dat de Raad bijkomend onderzoek vraagt naar de geplande fusie van de Vlaamse titels van Corelio en Concentra.