Nog geen groen licht voor Het Mediahuis
Foto: BELGA

De auditeur-generaal van de Belgische Mededingingsautoriteit wil een bijkomend onderzoek voeren naar de oprichting van Het Mediahuis. Corelio en Concentra willen daarin hun dagbladen bundelen.

Dat meldt Corelio. De auditeur-generaal van de mededingingsautoriteit wil de oprichting van Het Mediahuis dus voorlopig nog niet goedkeuren. Extra onderzoek moet zich toespitsen op de mogelijke impact op de lezers- en advertentiemarkt.

Onder Het Mediahuis zullen De Standaard, Het Nieuwsblad, De Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg worden samengevoegd. De vier kranten van het nieuwe Mediahuis hebben samen een marktaandeel van zo’n 52 procent.

‘Het standpunt van de auditeur is in lijn met het standpunt dat in het verleden werd ingenomen bij soortelijke transacties, gezien ook de complexiteit van het dossier en het groot aantal markten dat betrokken is’, aldus Corelio-CEO Luc Missorten.

Het mededingingscollege zal het advies van de auditeur-generaal eind deze maand bespreken. In regel wordt het advies opgevolgd. In dat geval zou er dus een tweede onderzoek komen, dat in principe loopt tot eind dit jaar.

 Vrijdag raakte ook bekend dat Corelio zijn Franstalige krant L'Avenir verkoopt aan de Waalse kabelaar Tecteo.