OVERZICHT. Hier ziet u Schotland-België mét stadionsfeer, maar gratis
Foto: Photo News

Een kleine 10.000 Belgen trokken naar Schotland om de Duivels aan het werk te zien tegen Schotland. Ook op televisie is de wedstrijd uiteraard te volgen. Maar als u toch wat meer ambiance verkiest, zijn er genoeg plaatsen waar u vanavond terecht kan.

- Dok in Gent is op alle weer voorzien. Bij goed weer staat er in de DOKkantine een groot scherm en kan u in de voortuin het commentaar van Peter Van den Bempt op de radio volgen. Bij regen kan u terecht in de DOKbox. U kan er vanaf 20.03 uur terecht.

- De onlangs opgerichte supportersclub De/Les Motivees organiseert uiteraard ook een feestje voor de wedstrijd in Brussel. Omdat er elders in de hoofdstad geen groot scherm werd geplaatst, besloot de club er zelf maar één te zetten, meer bepaald aan de Kappellekerk in het centrum van Brussel.

- Op het Dusartplein in Hasselt begint een dj de mensen al op te warmen vanaf 19 uur. Er worden verschillende eet- en drankkraampjes voorzien en de stad verzekert dat het groot scherm zelfs vanop de terrassen te zien is.

- In Kortrijk was het lange tijd onzeker of de stad iets ging organiseren voor de wedstrijd tegen Schotland. Uiteindelijk zal er nu toch een heuse ‘ledwall’ opgetrokken worden op de Grote Markt. Daar is iedereen welkom vanaf 20.15 uur.

- Ook op de Grote Markt in Antwerpen staat een groot scherm. Daar moest u echter vooraf uw plekje reserveren. U kan in Antwerpen wel nog terecht om de match te bekijken op groot scherm bij Cargo, de bar in Park Spoor Noord. Voor en na de wedstrijd verzorgt dj Lone Wolf er het feestje.

- In Hoegaarden kan u onze nationale voetbaltrots waarschijnlijk op de meest exclusieve locatie bekijken. Op de binnenkoer van de brouwerij is daar een tent geïnstalleerd, waar naast de match ook een ‘Rode Duivels-fuif’ plaatsvindt.

- Na groot succes bij de kwalificatiematch tegen Servië, besliste ook het feestcomité in Dendermonde ten slotte om opnieuw voor een groot scherm te zorgen op de Grote Markt. Een deel van de opbrengst zou daarbij naar het goede doel gaan.