In New York is donderdag een 19-jarige jongeman omgekomen na een tragisch ongeval met een telegeleide helikopter. Roman Pirozek Jr was in een park in Brooklyn stunts aan het uithalen met zijn schaalmodel toen hij plots de controle verloor. De man werd daarop gescalpeerd door de rotorbladen van het toestel.

Pirozek was een fanatieke piloot van telegeleide helikopters. De jongeman was voorzitter van een lokale hobbyclub en maakte op YouTube indruk met video’s van zijn stunts. In een van die filmpjes is te zien hoe hij zijn helikopter rakelings langs zijn hoofd laat scheren. Vermoedelijk ging het donderdag ook mis bij zo’n stunt.

Volgens de politie stortte het schaalmodel neer en raakten de rotorbladen daarbij het de schedel en de keel van Pirozek. Verschillende mensen zagen het dramatische ongeval gebeuren. Voor de tiener kon geen hulp meer baten, hij stierf nog voor de hulpdiensten ter plaatse waren.

Tien jaar geleden kwam in Texas nog een instructeur om het leven bij een gelijkaardig ongeval. De man stierf nadat hij geraakt werd door een telegeleide helikopter van een student.