Vlaams parlement zoekt nieuwe Linda De Win
Linda De Win Foto: BELGA

Wie een prangende vraag heeft voor een Vlaams parlementslid, kan op het tweede Festival van de Politiek in de rol kruipen van Linda De Win. In het Vlaamse halfrond worden er op 19 en 20 oktober vier vragenuurtjes georganiseerd.

Zowel zaterdag als zondag worden ook twee vragenuurtjes georganiseerd in de Koepelzaal. Met de campagne ‘Word zelf Linda De Win op het Festival van de Politiek’ wil het Vlaams Parlement burgers de kans geven om zelf hun vraag te stellen aan de volksvertegenwoordigers.

Linda De Win van het VRT-programma Villa Politica nodigt iedereen uit om haar rol als vragensteller over te nemen. VRT-journalist Lieven Verstraete en VTM-journalist Cathérine Moerkerke leiden de debatten in goede banen. Wie een vraag wil stellen, moet die wel op voorhand doorsturen via www.festivalvandepolitiek.be .

Als uw vraag geselecteerd wordt, kan u ze ‘live’ komen stellen in het Vlaamse halfrond. Er is in totaal ruimte voor zo’n veertig vragen. Nadien krijgen de vraagstellers een lunch aangeboden in het restaurant van het Vlaams Parlement. De campagne loopt van 7 tot 25 september.

Tijdens dat weekend worden er in het Vlaams Parlement nog andere activiteiten georganiseerd, zoals debatten, tentoonstellingen en rondleidingen.