Politie zoekt man die meisje van 16 wou ontvoeren
Foto: fedpol

De politie van Tongeren is op zoek naar een man die zondag 1 september een meisje van 16 probeerde te ontvoeren. Op de parking van een supermarkt in Tongeren probeerde de ontvoerder zijn slachtoffer in zijn wagen te trekken.

Het meisje wandelde zondag iets voor de middag langs de Hoefnagelstraat naar de Luikersteenweg in Tongeren, staat in het opsporingsbericht dat de politie verspreidt.

Op de parking van de GB werd het meisje plots bij haar arm gegrepen. Haar aanvaller probeerde haar in zijn wagen, een oude Opel, te trekken. Maar het meisje kon zich losrukken en rende weg. Daarop reed de dader met hoge snelheid weg in de richting van het centrum.

De dader is een oudere, blanke man. Hij is dik en kalend. Hij heeft grijze haren, achteruit gekamd in een klein staartje. Hij droeg een kakikleurig T-shirt en een zwarte jeansbroek. Hij reed met een donkergrijze Opel, een ouder sedanmodel. De wagen was vuil en had deuken in beide portieren aan de linkerkant.

De politie vraagt iedereen die deze man herkent, contact opneemt met de speurders. Dat kan via het gratis nummer 0800-30.300 of via opsporingen@politie.be .