‘The Broken Circle Breakdown’ goed van start in Frankrijk
Foto: BELGA

‘The Broken Circle Breakdown’ van regisseur Felix van Groeningen heeft een goede start gemaakt in Frankrijk. Op iets meer dan een week tijd heeft ‘Alabama Monroe’, zoals de film er heet, de kaap van de 50.000 bezoekers overschreden, zo heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) vernomen van de Franse distributeur Bodega Films/Help Distribution.

De film behaalt daarenboven bij het publiek een tevredenheidsscore van 87%. Ook op de Franse website Allociné stond de film in zijn openingsweek op één met een gemiddelde van 4,4 op 5.

Ook de Bluegrass muziek uit ‘The Broken Circle Breakdown’ weet de Fransen massaal te bekoren. Bij iTunes voerde de soundtrack van de film de voorbije week de charts aan van de in Frankrijk meest beluisterde albums.

‘The Broken Circle Breakdown’ vertelt het verhaal van Elise (Veerle Baetens) en Didier (Johan Heldenbergh), die ondanks de grote verschillen stapelverliefd worden op elkaar. Wanneer hun dochtertje Maybelle ernstig ziek wordt en sterft, komt hun relatie erg onder druk te staan.

Begin deze week raakte ook bekend dat ‘The Broken Circle Breakdown’ meedingt naar de People’s Choice Award van de Europese Filmprijzen.