Dader vechtpartij Aalst tijdelijk naar gesloten instelling

De 17-jarige jongeman uit Ninove die zich donderdag bij de politie aangaf als dader van een ernstig geval van agressie in Aalst begin juni, moet maximaal vijf dagen naar de gesloten instelling van Everberg. Dat besliste een jeugdrechter in Dendermonde, zo meldt zijn advocaat Steven Henderickx.

Woensdag verschijnt de jongeman opnieuw voor de jeugdrechter. Die kan dan de voorlopige maatregel aanpassen of intrekken.

Wat er precies gebeurd is op de bewuste avond moet nog uitgeklaard worden. De verdachte ontkent wel dat het zomaar om 'zinloos geweld' zou gaan. Hij kende het slachtoffer al  ‘vanuit het uitgaansleven’ en de twee het naar verluidt al eens eerder met elkaar aan de stok gehad. Volgens de familie van de verdachte ‘in een drugsaffaire’.

Vechtersbaas

De jongeman is met de brutale agressie in Aalst in ieder geval niet aan zijn proefstuk toe. Midden september vorig jaar sloegen de stoppen bij hem door tijdens een voetbalwedstrijd die hij speelde met de lokale ploeg uit Idegem.

Hij sloeg toen Lothar Van Impe (16), een scheidsrechter uit Aspelare (Ninove), in elkaar. Ook een supporter en een clubverantwoordelijke van de eigen club van deelden in de klappen. Hij werd door de Voetbalbond voor vijf jaar geschorst. Volgende maandag beslist de jeugdrechter welke maatregelen hij de man daarvoor die feiten oplegt.

Ook de jaren daarvoor maakte hij geregeld amok. In de buurt waar hij woont, klinkt het dat mensen hem liever mijden.