Einde eurodeals McDonald’s in zicht?
Foto: BELGA

De Amerikaanse fastfoodketen McDonald’s gaat de prijzen van zijn producten in de Verenigde Staten optrekken. Door de stijgende prijs van het vlees lijkt het niet langer mogelijk om hamburgers te verkopen voor de prijs van 1 dollar.

De hamburgerketen boekte de voorbije kwartalen minder goede cijfers en verwacht een moeilijk jaar door de onzekere economische tijden. Dat heeft nu ook een weerslag op de menu’s die McDonald’s aanbiedt. Zo zullen de Amerikaanse vestigingen naar alle waarschijnlijkheid niet langer hamburgers tegen 1 dollar - vergelijkbaar met de zogenaamde eurodeals bij ons - verkopen.

Meer dan tien jaar na de invoering van het ‘Dollar Menu’ in 2002 is de prijs van vlees zodanig gestegen dat de ronde dollarprijzen niet langer realistisch zijn. McDonald’s test nu in een aantal restaurants het ‘Dollar Menu & more’ uit, met gerechten tegen vijf dollar. Later dit jaar volgt een evaluatie, waarna wordt beslist of het originele ‘Dollar Menu’ van de kaart verdwijnt.

In België staan prijsverhogingen niet meteen op til, zegt woordvoerster Kristel Muls in zakenkrant De Tijd. Al moet ze wel toegeven dat ook de prijzen bij ons onder druk staan en de kosten jaar na jaar stijgen. ‘Maar we proberen die zo weinig mogelijk door te rekenen’, aldus Muls.