Brussels Airlines positief over ontwerpakkoord
Foto: REPORTERS

De directie van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines toont zich tevreden over het ontwerpakkoord dat donderdagavond werd bereikt met de vakbonden over de werkdruk van het cabinepersoneel. Daardoor komen er voorlopig geen acties. “Dit is een stap in de goede richting om eruit te geraken”, zegt woordvoerder Geert Sciot vrijdagochtend.

“Na lange gesprekken werd vrijdag, onder toezicht van een sociaal bemiddelaar, een akkoord bereikt over een ontwerptekst met betrekking tot de werkregeling”, bevestigt Sciot een persbericht dat de vakbonden donderdagavond verspreidden. Over de inhoud van het compromis wil de woordvoerder van Brussels Airlines niet uitweiden.

Volgens de vakbonden wordt op korte termijn de werkdruk aangepakt. Op lange termijn wordt een kader geschetst om het werk evenredig te verdelen.

In de loop van volgende week leggen de bonden het voorstel voor aan hun achterban. 

De vakbonden bij Brussels Airlines dienden vorige vrijdag een stakingsaanzegging in. Ze eisten maatregelen om de werkdruk te verminderen van de circa 1.200 werknemers die als cabinepersoneel aan de slag zijn bij de luchtvaartmaatschappij. Er komen voorlopig geen acties, maar de aanzegging wordt pas na de consultatie van de achterban eventueel ingetrokken, zei Pol Buekenhout van de christelijke bediendebond LBC-NVK donderdagavond.