Turks luxehotel wil geen drie mannen in één kamer
Het vijfsterrenhotel Adam & Eve in Antalya

Drie mannen die een kamer delen? Dat kan niet in het Turkse vijfsterrenhotel ‘Adam & Eve’, zo ondervonden drie Belgische vrienden die hun vakantieplannen zagen gedwarsboomd. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De drie Mechelse vrienden Tim Nuyens, Carlo Marchand en Tom De Saedeleer boekten in augustus nog snel een vakantie richting de Turkse Rivièra, in het hippe vijfsterrenhotel Adam & Eve. Om de kosten te drukken, reserveerden de drie een grote familiekamer, maar dat bleek bij aankomst een probleem te zijn voor het hotel.

‘Bij aankomst bleek onze kamer eerst niet beschikbaar, om na uren wachten van een onvriendelijk personeelslid te moeten vernemen dat ‘drie mannen in een familiekamer’ absoluut niet kon’, vertellen de vrienden in Het Laatste Nieuws. Omdat er ook geen drie eenpersoonskamers meer beschikbaar waren, werden de mannen overgebracht naar een ander hotel van de keten.

Volgens managing directeur Biray Ögüt van Adam & Eve gaat het om een ‘tijdelijke’ maatregel om mannen zonder vrouwelijke partner in het hotel te verbieden. ‘We werden de voorbije weken overspoeld door mannelijke vakantiegangers en kregen daar klachten over. Wij hebben dus besloten om een limiet van 150 single mannen in te voeren.’

Touroperator Jetair is alvast niet opgezet met deze ‘tijdelijke maatregel’ en heeft zijn ongenoegen al bekendgemaakt aan het hotel. ‘Hoewel Adam & Eve veel geboekt wordt, zullen wij niet aarzelen om het hotel uit ons aanbod te verwijderen als het niet op zijn beslissing terugkomt’, aldus woordvoerder Hans Vanhaelemeesch.