De E17 in Gentbrugge richting Antwerpen is rond 09.30 uur weer helemaal opengesteld. Vrijdagmorgen raakte de snelweg versperd door het verlies van een lading kiezels. De files lossen zich intussen op.

Sinds 07.10 uur vrijdagmorgen werden de drie rijstroken, en een tijdlang ook de pechstrook, van de E17 richting Antwerpen in Gentbrugge afgesloten door een ladingverlies kiezels. De kiezels lagen over een afstand van een halve kilometer over de drie rijstroken verspreid.

De civiele bescherming werd erbij gehaald met een veegmachine, bobcat en container omdat de brandweer niet over materiaal beschikte om de kiezels op te ruimen. Bovendien waren de kiezelstenen ook opengereden door de weggebruikers en was er stofontwikkeling. Toch raakten geen voertuigen beschadigd.

Na machinaal en handmatig veegwerk (op plaatsen die niet bereikbaar zijn voor de machines) werd om 09.00 uur de rechterrijstrook opengesteld en een half uur later volgden de midden- en linkerrijstrook.

De veroorzaker van het ladingverlies is niet bekend. De melder kon volgens de politie geen nummerplaat noteren en een patrouille verderop kon de veroorzaker ook niet meer terugvinden.