Man die Vlaamse tv-series illegaal online zette opgepakt
Quiz Me Quick was een van de series die Pieter Jan H. online zwierde.
Het parket van Dendermonde is erin geslaagd om een man op te sporen die maandenlang zo goed als elke Vlaamse televisieserie illegaal verspreidde via het internet.

De 28-jarige Nederlander Pieter Jan H. verspreidde Vlaamse series - Salamander, De Pappenheimers, Sterren op de Dansvloer, Quiz Me Quick, Code 37, ... - nog voor ze te koop waren in winkels. Meestal plaatste hij de afleveringen al enkele dagen nadat ze op tv waren uitgezonden online via zogenaamde torrents, netjes gerangschikt per seizoen en aflevering.

Dat torrentsysteem staat of valt echter met de bereidheid van downloaders om een bestand opnieuw te delen. Om zeker te zijn dat hij voldoende snel een publiek zou vinden, maakte Pieter Jan H. via Twitter bekend wat voor materiaal hij had. Die Twitteraccount deed hem uiteindelijk de das om.

Afgelopen woensdag voerden speurders van de Computer Crime Unit van de Dendermondse federale gerechtelijke politie samen met het Nederlandse gerecht een huiszoeking uit bij de man, die bij zijn ouders in Den Haag woont. Zijn computer werd in beslag genomen en hij werd meegenomen voor verhoor.

Volgens het parket van Dendermonde heeft hij ondertussen gedeeltelijke bekentenissen afgelegd.

Als Pieter Jan H. voor een strafrechter wordt gebracht, riskeert hij een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar en honderdduizenden euro’s aan boetes.

‘Piraat van de Lage Landen’ opgepakt
Uit de krant

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig