Een dertienjarig jongetje is donderdagnamiddag in Heist-op-den-Berg om het leven gekomen toen hij op zijn fiets aangereden werd door een bestelwagen. Het gaat al om het vijfde zware verkeersongeval met schoolkinderen sinds het begin van het nieuwe schooljaar.

Rond 15.30 uur reed de bestuurster van een bestelwagen in de Langerechtestraat en merkte te laat dat er een fietser van rechts uit de Streepweg kwam. De jongen wilde vermoedelijk oversteken, maar werd gegrepen door het voertuig.

De bestuurster bleef ongedeerd, maar verkeerde na de aanrijding in shock. Ze zou volgens de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige aan een normale snelheid gereden hebben en had niet gedronken. Ze zegt de jongen niet gezien te hebben omdat ze verblind was door de zon.

Het dertienjarige jongetje werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar is daar aan zijn verwondingen overleden. Dat is vernomen bij het parket van Mechelen.

Eerder deze week gebeurden er al vier zware verkeersongevallen waarbij schoolkinderen betrokken waren. Een twaalfjarig jongetje uit Bertem raakte dinsdagochtend zwaargewond bij een aanrijding in Heverlee. In Lier werd een jongen van negen aangereden op een fietsoversteekplaats. Ook hij raakte zwaargewond. Ook in Meise raakte een kind zwaargewond toen het net nadat het van de bus gestapt was, aangereden werd. In Zelzate raakten drie kinderen gewond toen ze het kruispunt richting school overstaken en op hetzelfde moment een vrachtwagen inreed op enkele wagens die stonden te wachten aan het zebrapad.