Ivo Mechels wordt directeur internationale Test-Aankoop
Ivo Mechels. Foto: Bart Dewaele, BDW

Ivo Mechels, topman van Test-Aankoop, wordt directeur van de overkoepelende internationale koepel van die consumentenorganisatie. Dat heeft Mechels bevestigd aan Belga. Mechels sloeg daarvoor naar eigen zeggen ook een concreet aanbod uit de politieke wereld af.

Mechels begint deze maand aan zijn job als directeur van één van de machtigste consumentenorganisaties van Europa. Onder de internationale koepel van Test-Aankoop, gevestigd in Brussel, huizen de lokale organisaties uit Spanje, Brazilië, Italië, Portugal en ons land.

Voorlopig blijft Mechels ook voor de Belgische tak nog de communicatie verzorgen, samen met Jan Moers, die naar verloop van tijd Mechels' job van woordvoerder zal overnemen.

Mechels vertelde in Knack dat hij onlangs opnieuw een aanbod kreeg om in de politiek te gaan. ‘Ik wil daar niet veel over zeggen, tenzij dat het om discrete gesprekken ging met een bepaalde partij. Ik zeg niet welke. Er werd me een hoge verkiesbare plaats op de Kamerlijst aangeboden. Dat voorstel afslaan, was moeilijk. Ik had de indruk dat er op mij werd gerekend.’