Op het Amerikaanse Internet Cat Video Festival is Grumpy Cat uitgeroepen tot favoriete internetkat. CNN heeft de hoogtepunten van het ongewone festival op een rij gezet.

In nog geen jaar tijd is Grumpy Cat door een internetvideo uitgegroeid tot een beroemdheid in en buiten de Verenigde Staten. De kat sloot een filmdeal, 'schreef' een bestseller en bracht haar eigen koffie 'Grumpucinno' op de markt.

Op het filmfestival, dat gesponsord wordt door een kunstencentrum, verzilverde Grumpy Cat zijn status met de Golden Kitty Award. De originele video van de nors kijkende kat kreeg 20.000 stemmen en liet daarmee onder meer de poes die op een stofzuiger in een haaienkostuum rijdt achter zich.

Grumpy Cat was aanwezig op de uitreiking. In een hotelkamer ontmoette hij ook een van zijn concurrenten, Lil Bub. Daarnaast zijn enkele internetkatten opgenomen in een 'Hall of Fame', waaronder Keyboard Cat, Nyan Cat en Henri Le Chat Noir.

Het succes van de internetkat is tot nu toe ongezien. Verschillende Amerikaanse media hebben over het fenomeen bericht. Time Magazine hield zelfs een fotoshoot. Volgens 'Direct Marketing' is de Grumpy dankzij het internet uitgegroeid tot een marketingmachine.

En het internet lijkt de katten nog niet beu te zijn. Intussen is ook in Japan een kanshebber opgedoken voor de Golden Kitty Award: Foo Chan, de kat die treurig en teleurgesteld kijkt. Zij heeft haar eigen Twitter-account en Tumblr-pagina.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig